Pozdravljeni!

Sem Tadej Kobal, član Sveta Vlade Republike Slovenije za mladino

Od 12. oktobra 2021 opravljam nalogo člana SVRSM. To je posvetovalni organ Vlade za področje mladine. Naloga Sveta je, da Vladi svetuje, kakšne zakone in druge akte predlagati ali sprejeti na področju mladine. Za člana SVRSM me je predlagal Zavod Nefiks. Predstavljam torej druge nevladne organizacije s področja mladine, seveda pa tudi vse mlade v Sloveniji.

Vesel bom vaših predlogov ali pripomb.

Sem Tadej Kobal, študent zaključnega letnika politologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Pred kratkim sem prejel naziv mladinskega delavca. Za člana Sveta Vlade Republike Slovenije za mladino me je predlagal Zavod Nefiks, pri katerem sem sicer vodja ali sodelavec na več različnih projektih s področja mladine.

Na področju mladine in dela v organizacijah s tega področja imam precej izkušenj, zaradi česar sem se tudi odločil kandidirati za člana Sveta za mladino. Reden prostovoljec sem že od osmega razreda osnovne šole, ko sem se na svoji rodni vasi Slap blizu Vipave pridružil socialnovarstvenemu programu za otroke in mladostnike. V sklopu tega programa sem pomagal tudi pri ustanovitvi Slapenske knjižnice, v povezavi s čimer sem bil kasneje s strani poslušalcev radia Val 202 imenovan za Ime leta.

Trenutno sem najbolj dejaven na Zavodu Nefiks, redno pa sodelujem tudi z Amnesty International Slovenije, Srednjo šolo Veno Pilon Ajdovščina, socialnim podjetjem Simbioza, sem tudi član Izvršnega odbora Sindikata Mladi plus in tako naprej. Področje mladinskega dela mi je torej dodobra poznano. Delo člana SVRSM kot študent politologije in mladinski delavec dojemam kot strokovni izziv, ki se ga vedno znova veselim. 

Ker verjamem, da o mladini in njihovih problemih vedo največ prav mladi in organizacije s tega področja, sem vedno na voljo za morebitne predloge rešitev. Z veseljem se pogovorim ali srečam z vami.

 

  • Študent zaključnega letnika politologije
  • Mladinski delavec
  • Član Sveta Vlade Republike Slovenije za mladino
  • Reden prostovoljec že vse od osmega razreda
  • Ime leta 2019 na Valu 202
  • Zavod Nefiks, Amnesty International Slovenije, Evropski mladinski parlament, Sindikat Mladi plus, socialno podjetje Simbioza

 

tadejkobal@tadejkobal.si

031 484 344